POHANKOVÁ CEREÁLNÍ KAŠE BEZ LEPKU
Instantní kaše představují moderní a zdravý způsob výživy, vhodný pro všechny věkové kategorie. Pohanka je skvělým zdrojem rutinu. Pohankovou kaši můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2 – 3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta. Pohankovou kaši lze použít jako základní hmotu při výrobě domácích pomazánek.
SLOŽENÍ
Pohanka 100 %.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Do teplého mléka či vody vmícháme cereální kaši Nomina, až docílíme požadovanou hustotu. Necháme 2 - 3 minuty odstát.
NUTRIČNÍ HODNOTY
100 g | NA PORCI 300 g | |
Energická hodnota | 1548 kJ/370 kcal | 4644 kJ/1110 kcal |
Tuky | 2,6 g | 7,8 g |
- nasycené mastné kyseliny v tucích | 0,6 g | 1,8 g |
Sacharidy | 70 g | 210 g |
- z toho cukry | 0,6 g | 1,8 g |
Vláknina | 4,9 g | 14,7 g |
Bílkoviny | 14 g | 42 g |
Sůl | 0 g | 0,02 g |
Skladování: Skladujte v suchu.