RÝŽOVÁ CEREÁLNÍ KAŠE BEZ LEPKU
Instantní kaše představují moderní a zdravý způsob výživy, vhodný pro všechny věkové kategorie. Rýže je lehce stravitelná. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu). Rýžovou kaši můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2 – 3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta.
SLOŽENÍ
Rýže (60 %), kukuřičná krupice (40 %).
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Do teplého sójového (či jiného) nápoje přidáváme za stálého míchání instantní kaši – až docílíme požadované hustoty. Instantní kaše Nomina jsou výborné i v kombinaci se sójovým jogurtem nebo ovocnou přesnídávkou.
NUTRIČNÍ HODNOTY
100 g | NA PORCI 300 g | |
Energická hodnota | 1548 kJ/370 kcal | 4644 kJ/1110 kcal |
Tuky | 2 g | 6 g |
- nasycené mastné kyseliny v tucích | 0,5 g | 1,5 g |
Sacharidy | 80 g | 240 g |
- z toho cukry | 0,35 g | 1,05 g |
Vláknina | 2,2 g | 6,6 g |
Bílkoviny | 7 g | 21 g |
Sůl | 0,7 g | 2,1 g |
Skladování: Skladujte v suchu.